Meiltä saat ilmalämpöpumput pohjolan oloihin. Kysy lisää 040 567 6541

Ilmalämpöpumppu Seinäjoki, Fujitsu KM12

Fujitsu Asyg 12 KHCA Nordic (R32)

Pohjolan olosuhteisiin suunniteltu ilmalämpöpumppu!

Todella hiljainen ja tehokas ilmalämpöpumppu pohjolan olosuhteisiin.

Tämä malli on yksi Fujitsun suosituimmista ilmalämpöpumpuista. Laite on todella varma valinta, jos haluat säästää energiaa!

Jäähdytysteho:4,8 kW
Lämmitysteho: 7,4 kW
COP: 4.04

Hinta: 2100 eur asennettuna paikalleen

Uudella R32-kylmäaineella

Lataa tästä Linkki

Soita 040 567 6541 ja kysy lisää!

Meiltä saat myös Mitsubishin ilmalämpöpumput! Kysy tarjous! 

Ilmalämpöpumppu Seinäjoki – Niitä saa meiltä, ML-Tekniikka Oy

Ilmalämpöpumpun käytön ja valinnan vinkkejä

Ilmalämpöpumpun avulla siirretään lämpöenergiaa ulko- ja sisäyksikön välillä ulkoilmasta sisäilmaan tai päinvastoin.

Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää energiaa monissa tiloissa, erityisesti sähkölämmitteisissä rakennuksissa

Seuraavat vinkit helpottavat sinua pumpun valinnassa. Vinkkeihin on kerätty muutamia tärkeitä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat oikeanlaisen pumpun valinnassa.

Lämmitysteho

Pumpun teho ilmoitetaan aina kilowattitunteina. Teho on aina mitoitettava lämmitettävän tilan koon sekä käyttötarkoituksen mukaan. Tilan koko on merkitsevä tekijä pumppua valittaessa.

Vallitsevat olosuhteet ulkona vaikuttavat myös siihen, millainen lämmitysteho pumpusta saadaan ulos. Pohjolan oloihin suunnitellut pumput selviävät Suomen talvessa keskimääräisesti paremmin kuin sellaiset, joita ei ole tänne suunniteltu.

Yleisesti ottaen pumpun lämmitysteho voidaan karkeasti laskea siten, että 1 kW lämmitysteho riittää noin 30 m2 tilan lämmittämiseen rakennuksessa, joka täyttää standardeiltaan nykyiset vaatimukset eristeiden ja normaalin huonekorkeuden osalta. Mikäli rakennuksen energialuokka on heikko tai tilan korkeus on suurempi kuin normaali huonekorkeus, tarvitaan tällöin enemmän lämmitystehoa.

Energialuokkaan vaikuttavat pääasiassa rakennuksen eristys, ilmanvaihto, ikkunoiden koko, tiiveys jne.

Lämpökerroin

Lämpökerroin (COP) ilmoittaa sen, miten paljon lämpöä pumppu pystyy tuottamaan verrattuna sen käyttämään sähköenergiaan.

Esimerkiksi, jos pumpun lämpökerroin on 2,5, tarkoittaa se sitä, että 1 kW sähköä tuottaa 2,5 kW lämpöä. Keskimääräinen lämpökerroin on vuositasolla noin 2 tai hitusen yli.

Jäähdytysteho ja jäähdyttäminen

Kun pumppua käytetään jäähdyttämiseen, hyvä yleisohje on, että 1kW teho riittää jäähdyttämään 15-20m2 tilan. Jäähdytystehon huomioimiseen on katsottava rakennuksen kokonaislämpökuormaa, joka muodostuu ikkunoiden suunnasta ja pinta-alasta, katon rakenteesta, saunasta, eri kodinkoneista, valaistuksesta sekä rakennuksessa asuvien henkilöiden lukumäärästä.

Viilentäminen

Kesäaikana pumppu toimii tehokkaana viilentimenä sekä vähentää samalla sisäilman kosteutta. Vaikka sisäilman viilentämisen aikana kuluu sähköä, energiapäästöt puolestaan vähenevät. Aivan liiallisesti sisäilmaa ei kannata jäähdyttää, sillä muuten asunnon sisäpinnoille saattaa tiivistyä kosteutta, josta seuraa taasen sisäilmaongelmia.

Energiansäästö

Erittäin suotuisissa olosuhteissa ilmalämpöpumpun avulla saatetaan säästää tuhansiakin kilowattetunteja sähkölämmitteisessä talossa. Säästön määrään vaikuttaa paljon kohde ja millainen ilmapumppu on käytössä.

Väärät käyttötottumukset saavat aikaan sen, että energiansäästö jää pieneksi tai sitä ei tapahdu laisinkaan. Energiankulutus voi jopa kasvaa. Energiasäästön toteutumiseen vaikuttavat erityisesti käyttölämpötila, pumpun käyttöaika sekä laitteiston mitoitus ja energiatehokkuus.

Jos laitetta ei ole tarkoitettu Suomen olosuhteisiin, kovat pakkaset saavat aikaan sen, että säästöjä ei juurikaan kerry. Myös ulkoyksikön automaattinen huurteensulatus sekä jäähdytyskäyttö kesäisin vähentävät energiansäästöä.

Autamme sinua mielellään pumpun valintaan liittyvissä asioissa. Ja kun ostat ilmalämpöpumpun meiltä voit olla myös varma siitä, että asennuksen tekee pätevä ammattilainen.

Parhaat merkit ja järkevät hinnat tietysti meiltä! – Soita 040 567 6541

fujitsu-logo.jpgmitsubishi-logo.jpg