Ryhdy sinäkin energiansäästäjäksi!

ILMALÄMPÖPUMPULLA ASUMISMUKAVUUTTA KOTIISI

Ilmalämpöpumppu on erinomainen lisä talosi lämmitysjärjestelmään. Erityisesti sähkölämmitteisissä taloissa ja asunnoissa sen vaikutus sähkölaskun pienenemiseen on suuri.

Ilmalämpöpumpun avulla sekä lämmität että viilennät asuntoasi energiatehokkasti. Viilennykseenkään vaadittava energia ei syö niitä säästöjä, joita talven aikana olet pystynyt keräämään lämmittäessäsi. Keskimääräiset kulut ovat noin 1 eur/hellepäivä. Aika kustannustehokasta, eikö vain?

Ilmalämpöpumpun avulla pystyt myös puhdistamaan asuntosi huoneilmaa ympäri vuoden. Siitepölyallergiasta kärsivät huomaavat vaikutuksen hyvinkin pian, kun pumppu on asennettu. Allergiaoireet häviävät. Ilmalämpöpumppu on myös tehokas kosteuden poistaja, kun sitä käytetään jäähdytystoiminnolla.

Ehkä se kaikkein tärkein asia on kuitenkin se, että ilmalämpöpumpun avulla pystyt pienentämään hiilijalanjälkeäsi. Ilmalämpöpumppu kun ottaa kaiken tarvittavan lämpöenergiansa suoraan luonnosta. Ja juuri tämän uusiutuvan energian avulla, pystyt pienentämään asuntosi lämmityksestä syntyviä kasvihuonepäästöjä eli hiilijalanjälkeä.

OTA YHTEYTTÄ

ML-Tekniikka Oy
Tuottajantie 42
60100 SEINÄJOKI
Puh: +358 50 444 2088
mltekniikka(at)gmail.com

Vinkkejä ilmalämpöpumpun käyttöön

Seuraavat vinkit helpottavat sinua pumpun valinnassa. Vinkkeihin on kerätty muutamia tärkeitä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat oikeanlaisen pumpun valinnassa.

Lämmitysteho

Pumpun teho ilmoitetaan aina kilowattitunteina. Teho on aina mitoitettava lämmitettävän tilan koon sekä käyttötarkoituksen mukaan. Tilan koko on merkitsevä tekijä pumppua valittaessa.

Vallitsevat olosuhteet ulkona vaikuttavat myös siihen, millainen lämmitysteho pumpusta saadaan ulos. Pohjolan oloihin suunnitellut pumput selviävät Suomen talvessa keskimääräisesti paremmin kuin sellaiset, joita ei ole tänne suunniteltu.

Yleisesti ottaen pumpun lämmitysteho voidaan karkeasti laskea siten, että 1 kW lämmitysteho riittää noin 30 m2 tilan lämmittämiseen rakennuksessa, joka täyttää standardeiltaan nykyiset vaatimukset eristeiden ja normaalin huonekorkeuden osalta. Mikäli rakennuksen energialuokka on heikko tai tilan korkeus on suurempi kuin normaali huonekorkeus, tarvitaan tällöin enemmän lämmitystehoa.

Energialuokkaan vaikuttavat pääasiassa rakennuksen eristys, ilmanvaihto, ikkunoiden koko, tiiveys jne.

Lämpökerroin

Lämpökerroin (COP) ilmoittaa sen, miten paljon lämpöä pumppu pystyy tuottamaan verrattuna sen käyttämään sähköenergiaan.

Esimerkiksi, jos pumpun lämpökerroin on 2,5, tarkoittaa se sitä, että 1 kW sähköä tuottaa 2,5 kW lämpöä. Keskimääräinen lämpökerroin on vuositasolla noin 2 tai hitusen yli.

Fujitsu ilmalämpöpumput Seinäjoella saat meiltä – ML-Tekniikka Oy

Jäähdytysteho ja jäähdyttäminen

Kun pumppua käytetään jäähdyttämiseen, hyvä yleisohje on, että 1kW teho riittää jäähdyttämään 15-20m2 tilan. Jäähdytystehon huomioimiseen on katsottava rakennuksen kokonaislämpökuormaa, joka muodostuu ikkunoiden suunnasta ja pinta-alasta, katon rakenteesta, saunasta, eri kodinkoneista, valaistuksesta sekä rakennuksessa asuvien henkilöiden lukumäärästä.

Viilentäminen

Kesäaikana pumppu toimii tehokkaana viilentimenä sekä vähentää samalla sisäilman kosteutta. Vaikka sisäilman viilentämisen aikana kuluu sähköä, energiapäästöt puolestaan vähenevät. Aivan liiallisesti sisäilmaa ei kannata jäähdyttää, sillä muuten asunnon sisäpinnoille saattaa tiivistyä kosteutta, josta seuraa taasen sisäilmaongelmia.

Energiansäästö

Erittäin suotuisissa olosuhteissa ilmalämpöpumpun avulla saatetaan säästää tuhansiakin kilowattetunteja sähkölämmitteisessä talossa. Säästön määrään vaikuttaa paljon kohde ja millainen ilmapumppu on käytössä.

Väärät käyttötottumukset saavat aikaan sen, että energiansäästö jää pieneksi tai sitä ei tapahdu laisinkaan. Energiankulutus voi jopa kasvaa. Energiasäästön toteutumiseen vaikuttavat erityisesti käyttölämpötila, pumpun käyttöaika sekä laitteiston mitoitus ja energiatehokkuus.

Jos laitetta ei ole tarkoitettu Suomen olosuhteisiin, kovat pakkaset saavat aikaan sen, että säästöjä ei juurikaan kerry. Myös ulkoyksikön automaattinen huurteensulatus sekä jäähdytyskäyttö kesäisin vähentävät energiansäästöä.

Autamme sinua mielellään pumpun valintaan liittyvissä asioissa. Ja kun ostat ilmalämpöpumpun meiltä voit olla myös varma siitä, että asennuksen tekee pätevä ammattilainen.

Kysy paras tarjous ilmalämpöpumpusta!

Soita 050 444 2088